1. Jaap schreef:

  Het enige duizendjarige aan het Derde Rijk, zijn het leed van de slachtoffers en overlevenden, de gevolgen voor hen en de wereld en de opdracht voor iedereen dat dit nooit meer mag gebeuren.

 2. Mathijs schreef:

  En dan heb je het alleen nog maar over de circa 6 miljoen joden, en niet over de vele-vele-vele miljoenen NIET joden die OOK werden afgemaakt.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Slachtoffers_in_de_Tweede_Wereldoorlog

  Het is niet dat de joden hier een patent hebben of alleenrecht om te treuren.

  • Max schreef:

   Alleen jij hier beweert een patent Mathijs…

   • Sanne schreef:

    Dit is niet de plek maar wel het moment om te klagen over het joodse monopolie op slachtofferschap! Dat het CIDI de vluchtelingenherdenking heeft geblokkeerd is absoluut walgelijk! Klagen dat de Nieuwmarkt te dichtbij is is bijna letterlijk zeggen: “jullie mogen de joodse slachtoffers van het verleden niet vergeten maar wij sluiten onze ogen voor de slachtoffers van het heden” belachelijk!

    • B schreef:

     Beetje jammer dit. Zeggen dat iets anders ook heel erg was is nooit een acceptabele reactie op leed als dit. Elk slachtoffer is een hartverscheurend drama van dichtbij, maal 100.000 of 200.000, 6 miljoen of 60 miljoen is onbegrijpelijk.

    • Richard schreef:

     Volgens mij gaat het om twee minuten stilte…..geen gebekvecht. Laten we gewoon stil zijn. Ieder op zijn eigen wijze.

    • Mathijs schreef:

     Vluchtelingen hebben niets van doen op de herdenking van WO-II.
     Geef ze desnoods een eigen dag als je je daarbij beter voelt, maar niet op de dodenherdenking van hen die gevallen zijn voor onze vrijheid !!!

   • Mathijs schreef:

    Nope, lees nog eens goed, ik claim juist GEEN patent.

  • @Mathijs schreef:

   Je hebt gelijk.
   Ik ben niet Joods. Maar ik had, als ik in die tijd geleefd zou hebben, ook de gaskamer in gemoeten.

   • Mathijs schreef:

    Dat bedoel ik juist, IEDEREEN die niet aan het Arische ideaalbeeld voldeed, moest weg van de aarde.
    Procentueel gezien zijn er misschien zelfs wel meer slachtoffers gevallen onder de zigeuners en invaliden, maar dat blijft giswerk waar ik mij verder niet aan wil wagen.
    Wilde alleen even duidelijk maken dat wij met 6 miljoen joden blijven werken als slachtoffercijfer zonder te kijken naar het hele plaatje, 72 miljoen slachtoffers.

    • Max schreef:

     Excuus dat mijn opmerking niet helder was. Je hebt absoluut gelijk, er zijn vele miljoenen meer slachtoffers gevallen door WO II. Ieder die niet strookte met de Nationaal-Socialistische ideologie was “out”. Met name de schattingen van slachtoffers uit Oost Europa zijn gruwelijk.
     Ik las je commentaar als dat je denkt dat Joden claimen dat alleen zij slachtoffer zijn van WO II. En ik kan je verzekeren dat ik geen enkele Jood ken die zo denkt. We zijn allemaal slachtoffers van deze geschiedenis. De Duitsers incluis. Mvg, Max

 3. el Gordo schreef:

  Sterke daily, Flo. De andere discussie ga ik voorlopig maar uit de weg. Weet nog steeds niet goed wat ik ervan moet denken. Maar ervan denken moet ik wel.

 4. Caloriccesar schreef:

  moeders zijde?