Dansen op de vulkaan

Floor de Goede

Oog en Blik/ De Bezige Bij, 2013

Als Flo voor het eerst op reis is zonder zijn vriend Bas, is hij met niets anders bezig dan met de heimwee naar de ander en ziet hij al het moois om hem heen niet. Maar is er na zoveel jaar samen zijn nog wel afstand nodig om elkaar te missen?

Dansen op de vulkaan is een autobiografisch verhaal over de pijnlijke, maar herkenbare kanten van de liefde.
We weten allemaal dat een lange relatie vele stadia kent.

“Voor mij is dit boek een soort Flo de film, naast de serie op de site.”
Interview met Flo in NRC 2012

Paperback, 256 pagina’s
ISBN:
9789054923695
*uitverkocht

Dansen op de vulkaan is een relatiedrama dat zich moeiteloos kan meten met strips over homoseksuele relaties zoals Stuck Rubber Baby van Howard Cruse of Dykes To Watch Out For van Alison Bechdel. Maar inde eerste plaats is het een meesterlijk beeldverhaal over de mooie én lelijke kanten van de liefde.

Nederlands Letterenfonds

Dansen op de vulkaan is een eigentijds relatiedrama. Maar wel een drama met een zeer verzorgd draaiboek en glasheldere tekeningen.’ ****

De Volkskrant

Dansen op de vulkaan is een bedrieglijk licht getekende roman over delicate aangelegenheden. Het vulkanische eiland, de skyline van Manhattan, de spelende eekhoorns in Central Park, de orgastische taferelen op een dansvloer; De Goede tekent het allemaal even precies als speels. De meerwaarde schuilt vooral in de ruimte die hij neemt voor onvermoed tekenswaardige zaken als twijfel, inertie, gepieker. Hoe langer je de plaatjes bekijkt, hoe meer je ziet.

De Groene Amsterdammer

‘Nou daar is-ie dan, de eerste volvette graphic novel van Floor de Goede. In drie delen worden we deelgenoot van de twijfel, onzekerheid, lust en vooral de liefde tussen Flo en zijn vriend Bas. Lekker getekend en dito kleurgebruik, maar vooral Flo met zijn veel te grote hoofd steelt je hart.’ 

Veronica Magazine

Met open en leesbare tekeningen trekt hij zijn lezers echt het verhaal binnen. De toon van het boek is serieuzer dan de rest van De Goedes werk en de levenshouding van de auteur doet meer realistisch dan hollywoodiaans aan.

Knack Focus

Juist waar op psychologisch vlak iets gebeurt, blinkt Flo uit door gebrek aan tekst: hij laat de tekeningen het werk doen. Minieme veranderingen in de gezichten, voorzichtige kantelingen van de koppen en je zit meteen in de gemoedstoestand van de hoofdpersoon. Dat is het knappe van deze graphic novel.

Tzum