Flo 6: Spoorloos verlangen

Floor de Goede

Strip2000, 2014

Sinds 2004 werd het leven van Floor de Goede elke dag gevolgd door een grote schare fans op doyouknowflo.nl.

De dagelijkse lezers van doyouknowflo.nl hielden hun hart vast. Wat een gezellige vakantiereeks van Flo en zijn vriend Bas moest worden, veranderde in een meeslepend avontuur… en een tragisch verlies.

Een onverwachte prelude op de graphic novel Dansen op de vulkaan.

Paperback, 80 pagina’s
ISBN: 9789070060879

In deze zesde bundeling met comics uit 2007 zien we dat het toen schijnbaar ook al niet altijd koek en ei was en draagt hij zijn love interest zelfs symbolisch ten grave na een reeks redelijk weirde avonturen. Hierdoor zijn de beschouwingen een stuk harder van toon dan we van de Goede gewend zijn en dat was best een beetje wennen.

De Poort

Dit verhaal slingert je constant tussen hoop en radeloosheid. Het verhaal zit zo mooi in elkaar dat je op het puntje van je stoel gaat zitten om toch maar niks te missen en vlug de pagina’s om draait om eindelijk te weten hoe de vork in de steel zit. En toch wordt in dit alles de humor niet vergeten. De kwinkslag en de one-liners zijn veelvuldig gespreid over het scenario en ze leveren een prachtige contra-balans voor het drama dat zich aan het afspelen is. De dynamiek tussen de twee hoofdrolspelers blijft een bron van plezier en Floor weet ze handig te gebruiken.

Stripinfo.be