1. Max schreef:

  stilte coupĆ©…

 2. Jaap schreef:

  Nee, dat is geen stilte coupƩ, het staat niet op de ruiten.

 3. Anoniem schreef:

  In de stiltecoupe staan de stoele inderdaad niet tegenover elkaar

 4. Fenny schreef:

  of gewoon aan de andere passagiers denken, een van de regels šŸ˜‰

 5. Jan Willem schreef:

  Tenzij de trein geen andere plekken meer heeft, vind ik dat het best stil mag zijn in een stilte coupƩ. Er wordt daar veel gelezen of op laptops/mobiels gewerkt! :o)

  • Cpt schreef:

   Wat is er op tegen om gewoon in een coupĆ© (zelfs een gewone, niet stilte) te zitten en voor een tijdje gewoon de mond te houden? Moet dan altijd de laatste “nieuwtjes” besproken worden waar iedereen het kan horen?

   Het niveau van de meeste van die gesprekken is nu niet van een dusdanig niveau dat iedereen het per se moet horen. Als je dan zo nodig moet praten, zeg dan meteen ook iets…

   • DD schreef:

    Cpt, je slaat de spijker op zijn kop! Had vanmorgen een meisje tegenover me dat haar tentamen wilde bespreken met een jongen die 3 rijen verderop zat! Zit ik, en de rest van de coupƩ, echt niet op de wachten! En de telefoongesprekken die mensen voeren zijn nog het ergst van allemaal. Ik weet zoveel intieme details over het leven van mijn mede-reizigers, is niet normaal! People are weird, man.

    • Jan Willem schreef:

     Zit me ook regelmatig te verbazen wat mensen allemaal durven te bespreken, maar soms schiet ik er ook bijna van in de lach! Hadden mensen niet gepraat, hadden veel stukjesschrijvers, columnisten niet geschreven!

 6. Doc schreef:

  Een treincoupƩ is geen wachtkamer in een crematorium. Klets, zing, bel, slaap en doe wat je wil.

  • Cpt schreef:

   Ik stel me zo voor dat in de crematorium-wachtkamer alleen maar dode mensen liggen te wachten op hun beurt in de oven.

   Prima als je praat in de trein, maar doe dat in een “gewone” coupĆ© en _heb_ het ergens over. Val niet anderen lastig met de laatste kwaaltjes, of het roddelen over mensen die de rest van de coupĆ© niet kent.
   Als ik in een “gewone” coupĆ© zit accepteer ik dat er gesproken wordt, ik wil alleen niets horen over de aambeien van tante Joke, de luieruitslag van kleine Joost, of hoe de broer van de buurvrouw vreemd is gegaan met haar nicht of al dat soort gedoe. Ik ben ook niet nieuwsgierig naar de telefoongesprekken van een of andere bakvis waar de verkering net van uit is en die belt met de persoon die het heeft uitgemaakt of met de beste vriendin. Hou dat even lekker voor jezelf of ga naar een cafeetje of bespreek het thuis. Niemand hoeft daar van mee te genieten. Met een moeilijk woord heet dat “decorum”. Heb het over voetbal… of over sport (ik beschouw voetbal even niet als sport, maar dat even terzijde) of over de groenten in je volkstuin. Maar toon enige intelligentie! Als ik stilte wil, ga ik inderdaad wel naar een stiltecoupĆ©.

   Maar als je in de stilte-coupĆ© zit, hou dan je bek… mensen zijn daar gaan zitten omdat ze niet willen worden lastig gevallen met wat ik hierboven beschreef. Als die “gewone” coupĆ©s volzitten en je wilt in de stilte-coupĆ© gaan zitten, hou dan ook je bek… mensen zijn daar met een goede reden gaan zitten!

   Zo.. dat is eruit (e)

 7. plop schreef:

  Is flo ook met vakantie?