1. a.m.o. schreef:

  Nou zeg…niet zo snauwen! Hij zegt toch dat hij het leuk vindt. Al dat ge-like.

 2. Mathijs schreef:

  In plaats van likes kan je beter een reddcoin knopje neerzetten.
  Het is de inzet van de oprichters van die coin om op die manier via een ‘like’ systeem te betalen voor de content.
  Het zijn weliswaar kleine bedragen, maar kruimels zijn óók brood, zeker wanneer je er genoeg hebt.
  https://www.reddcoin.com/

  Volgens mij is er ook al een plugin voor wordpress.

  • Mathijs schreef:

   oja, en voor de koers en hoe ze aan te kopen of te incasseren: https://www.litebit.eu/nl/kopen/reddcoin

  • Cpt schreef:

   Ohhhh… Ahhh.. juist weer een creepo-currency. Vandaag een kwartje, morgen een geeltje en overmorgen een duppie.

   Een variatie op het oude liedje: als je voor een dubbeltje een bitcoin koopt, dan wordt het nooit een kwartje.

   • Mathijs schreef:

    rustaagh…..calm down, easy there…

    Wat een nijd ineens.

    • Cpt schreef:

     Geen nijd, ik probeer op mijn manier even tegengas te geven aan alweer de zoveelste crypto-munt initiatief. Denk je ook niet dat al voldoende echt geld is verloren aan de verschillende digitale biermuntjes?

     Alles moet meteen vertaald naar een virtuele munt zonder erbij te vertellen dat de bakker op de hoek geen lucht of bits vraagt voor z’n krentenbolletjes, maar gewoon euro’s (chartaal danwel giraal). Alsof geld zomaar ontstaat omdat iemand roept dat ‘ie 50 VirCoins heeft die in de cloud zitten in een Blockchain-configuratie met (en nu volgen nog 10 zogenaamd intelligente en ‘moeilijke’ digi-kreten om de boel nog geloofwaardiger te laten klinken).
     Hoera, we klikken op ‘n knoppie op het scherm en nu krijgt Flo opeens x van die dingen erbij… so what, hoe kan hij die klikjes omzetten naar geld en waar komt dat geld vandaan? Dat wordt er niet bij gezegd. Bitcoins zijn een leuk idee -het uitschakelen van al die ondoorzichtige tussenliggende entiteiten als banken en andere financiele instituten. Maar het ‘minen’ van 1 bitcoin kost nu zo ongeveer het equivalent van de gezamenlijke stroomgebruik in 1 dag van alle gezinnen in Amsterdam bijelkaar. Gaan we daar dan zo van vooruit? En dat is alleen nog maar BitCoin, dan hebben we het nog niet over al die andere zut zoals Etherium, LiteCoin, NameCoin, BlackCoin en nog tientallen andere biermuntjes.

     Ik vraag me daadwerkelijk af of het inderdaad niet terecht is dat iedereen die klakkeloos weer de nieuwste digitale modemunt overneemt daar z’n geld aan kwijtraakt dat verdient… leergeld zal ik maar zeggen.

     Dat komt misschien aggressief over, maar iemand moet toch op z’n minst proberen die onzin in het juiste perspectief te plaatsen.

     • Mathijs schreef:

      Ik begrijp je wel, en je hebt zeker een heel goed punt wanneer je het hebt over de enorme rekenkracht en navenante energieverbruik van Bitcoin transacties.

      Om toch even in te haken op ‘ hoe kan hij die klikjes omzetten naar geld en waar komt dat geld vandaan?’, dat gaat via bijvoorbeeld litebit.eu , dan kan je gewoon op je bankrekening storten.
      Waar dat geld vandaan kom? Simpel, ik koop voor 25 euro x-tal van die muntjes, dat geld stort ik op (bijvoorbeeld) litebit.eu
      Er is geen ‘productie’ van geld via ‘minen’ en dat soort constructie’s waarbij ieder ‘gedolven muntje’ eigenlijk een Pyrrus overwinning is.
      Dan heb ik het wel over de Reddcoin, die juist voor auteurs en contentschrjivers bedacht is.

      Ook zijn er wel degelijk winkels en bedrijven die digitale munten accepteren, zelfs kleine eenmans zaken.
      Maar toegegeven: het is wel een beetje te veel een hype op dit moment en jammer genoeg (ten aanzien van bitcoin zékér) teveel een ‘investerings vehicle’ geworden.

 3. Jaap schreef:

  Ik heb in die gevallen liever een kus dan een like.