Mijn Spook en ik

Edward van de Vendel & Floor de Goede

Querido, 2023

Ons derde boek in de serie Tijgerlezen.

Yas houdt eigenlijk niet van het donker en de nacht, maar deze nachtis anders: hij krijgt bezoek van een spook! HulpspookKwakabubbelhuppelappeltaart, zeg maar Kwaak, komt Yas helpen met zijn angst. Maar waarom eigenlijk, want Yas zegt toch altijd dat hij helemaal nergens bang voor is?

Als hij met het spook een nachtwandeling door de straat maakt, komt Yas tot de ontdekking dat hij niet de enige is die wel eens bang is. En dat het helpt om iemand over je angst te vertellen, zeker als diegene je eigen hulpspook is.

Vanaf 6 jaar
Gebonden, 120 pagina’s
ISBN: 9789045128849

Ook als luisterboek, ingesproken door Atta de Tolk

Het hulpspookje doet een beetje denk aan de geest uit de Aladin-film. Hij steekt overal de draak mee maar is ondertussen van grote waarde. De tekeningen van De Goede zijn vertrouwd, voor wie al zijn andere ‘Van de Vendel’-illustraties kent. Met veel humor en lenigheid brengt hij het spookje tot leven. Van de Vendel doet precies wat de Tijgerlezen-methode zo aantrekkelijk maakt: een aanstekelijk verhaal in begrijpelijke taal, zonder dat het kinderlijk of belerend wordt.

Jaapleest.nl

Hoe teken je iemand die midden in een woedeaanval wordt verrast en dan half boos en half verbaasd kijkt? Zoals Floor de Goede dat doet op bladzijde 72 van Mijn spook en ik. Het vaak grappige acteerwerk van zijn personages is weer dik in orde in deze derde samenwerking met Edward van de Vendel in de onvolprezen Tijger­lezen-serie.

Trouw

De cover is net zoals de illustraties werkelijk prachtig en geven leven aan het verhaal. Je zou het verhaal zelfs kunnen lezen zonder de teksten te lezen. Floor de Goede, striptekenaar van beroep, krijgt dan ook alle lof voor zijn tekeningen in dit verhaal!

Boeken-cast.nl

Het vlot geschreven verhaal is doorspekt met humor en gevoel. Van de Vendel creëert een lief verhaal over een heel herkenbaar thema voor jonge kinderen die net leren lezen. De illustraties – voornamelijk in blauwtinten – vullen het verhaal aan en maken er een sterk geheel van. Ze ondersteunen en vullen het verhaal mooi verder aan. Opnieuw een sterk staaltje van dit duo, dat ongetwijfeld leesplezier zal brengen bij veel jonge en minder jonge lezers.

Pluizer.be