1. Fanny schreef:

  Nog nooit geweest, heb het niet zo op mensenmassa’s. Maar ik denk dat ik dit jaar maar eens een regenboogvlag koop en die op de 17e verdieping langs de snelweg in het zicht hang 😀

 2. Doc schreef:

  Misschien dat die Canal Parade in de verte nog iets met homo’s te maken heeft, maar het ziet er voornamelijk uit als een commerciële freakshow. En precies daarom trekt het toeristen.

 3. Mathijs schreef:

  Vergeet niet dat er een vrije associatie is, dat wanneer je naar de GP gaat, je wel homo/Lebisch zal (of moet) zijn.
  .
  Op mijn werk was er lange tijd onduidelijkheid over mijn geaardheid.
  Op een bepaald moment werd mij gevraagd of ik ‘toevallig’ nog naar de GP was geweest, die net gehouden was.
  .
  Om maar aan te geven hoe er gedacht wordt.
  Dat gedachtengoed is ondertussen niet veranderd.

 4. Jaap schreef:

  De Gay Pride is één van de evenementen waar mensen zich het meest aan ergeren en werkt dus niet 100% in positieve zin mee aan tolerantie. :$

  • Mathijs schreef:

   Onderbouwing ?
   .
   T’is er wel over ja, dus wat dat betreft werkt het niet mee, maar of mensen zich er meest aan ergeren….
   De homofobe zullen zich er zeker aan ergeren, maar ik vind zo’n ‘in your face!’ aanpak dan wel weer leuk (b)

   • Jaap@Mathijs schreef:

    Ik geef al meer dan 10 jaar voorlichting over homoseksualiteit (e) en al bijna 10 jaar hoor ik van hetero’s en homo’s tijdens dat soort gesprekken dat ze vinden dat dat evenement een verkeerd beeld geeft en daar ergeren zij zich aan.

 5. Danny schreef:

  Nou, ik word liever gewoon gezien als normaal persoon net als elk ander ipv in een strak broekje met gerard jolings wanstaltige veren op een boot te staan dansen.
  Als je homofoben wil laten zien dat we bestaan moet je durven met je vriend hand in hand over straat te lopen

 6. Steven Lombaerts schreef:

  Het is maar de vraag of een gaypride de juiste manier is om de problematiek rond tolerantie en aanvaarding aan te pakken. Volgens mij heeft dat net het omgekeerde effect. Laten we alles waar de gemiddelde twijfelaar wat moeite mee heeft uitvergroten en nog extra in de verf zetten, zeker wanneer de media zich enkel op de meest spectaculaire gevallen richt … werkt vast! Not.

 7. Michel Schut schreef:

  Natuurlijk mag je je ergeren aan een gaypride. Maar waarom doe je dat eigenlijk?

  De gaypride is inderdaad een uitvergroting van anderszijn en je daar niet voor hoeven te schamen, maar wees er gewoon trots op. De Gaypride is geen oproep om iemand anders te worden dan je bent, maar om te kunnen zijn wie je bent en dat je hoopt dat anderen dat willen accepteren.

  Mensen die zich afzetten tegen anderen omdat die zich anders willen gedragen zijn in mijn overtuiging heterofoob. (=bang voor het andere)

 8. KJN schreef:

  Ik schaam me niet, maar schreeuw het ook niet van de daken.

 9. Steven Lombaerts schreef:

  Ik persoonlijk erger me niet aan de gay-pride, maar heb wel oprechte vraagtekens bij het doel ervan. Zie mijn vorige comment. En dan wel nét omdat de mensen die ik (goed genoeg) ken helemaal niet zichzelf zijn wanneer ze hier aan deelnemen. In tegendeel zelfs. Ik zou zelfs zeggen dat ze zich daar anders gaan gedragen door een soort van groepsdruk om het allemaal uit te vergroten. Het omgekeerde van jezelf inhouden (even slecht, geen twijfel), in dit geval haast een extravagante schreeuw om aandacht, lijkt me zelden te stroken met “jezelf zijn”. Ver van.

  Danny zei het zo mooi : Loop met je vriend hand in hand wanneer je dat wenst. Het zegt veel meer op een manier waarbij je vooral je dagelijkse zelf bent. ;°)

 10. Fenny schreef:

  het leven zou toch mooier zijn als je niet geeft om wat mensen denken, en de situatie, jammer genoeg werkt het leven niet helemaal zo. maar dat kan bij jezelf beginnen 😉

 11. Jan Willem schreef:

  Juist gesproken! Zeker heel nodig nu! En daarnaast, het NOS journaal geeft elk jaar een te smal beeld van wat de pride in zijn totaal is! Schokkend om te lezen zo’n enquete uitslag! 😮