1. Mathijs schreef:

  ah ja, helemaal niet zoekende geweest al die tijd, en dan wel alvast ingeschreven staan als woningzoekende.
  Van die spookinschrijvers heb ik behoorlijk last van. ;(

  Reageer je op een woning, wordt die toegewezen aan iemand die al sinds 1979 of 1985 zoekende zou zijn, geloof jij het ?
  Die heeft destijds een woning toegewezen gekregen, en zich gelijk opnieuw ingeschreven zodat wanneer die weer iets anders wilde, alvast voldoende prioriteit zou hebben.

  En nu denk je: dat valt wel mee, dat zal ooit eens een keer kunnen gebeuren.
  Welnu, niet zelden ben ik voorbij gestoken in de toewijzing door mensen die al ’20 jaar’ op de wachtlijst staan.
  Dus behoorlijk ‘common practice’ en erg vertekenend voor de cijfers van de echte wachtlijsten. (i)

  • mLd schreef:

   Ohh ja echt he! Het is zo’n waardeloos systeem….!
   Ze kunnen beter als er een woning vrijkomt de sleutel begraven / verstoppen en de coördinaten online zetten en wie als eerst bij de sleutel is die krijgt de woning.
   Zelfs dat is dan nog eerlijker dan dat het nu gaat. 🙁

  • Stella schreef:

   Effe beter nadenken jongens: zolang mensen niet reageren (zoals Flo de afgelopen veertien jaar) wordt er niks aan ze toegewezen. Ze staan wel ingeschreven, maar ze vormen dus geen bedreiging voor jou. Er wordt alleen iets aan je toegewezen als je ook echt reageert.
   Als zo iemand ‘voor de grap’ reageert, en hij komt op 1, en hij zegt alsnog nee (omdat ‘ie al goed woont bijvoorbeeld), dan schuift alles netjes door. Ook daar heb jij dus geen last van.
   En als ze wél oprecht reageren, is dat omdat ze netjes veertien jaar lang betaald hebben. Omdat ze veertien jaar lang gewacht hebben. Of twintig jaar. Lijkt me niks mis mee. En als ze al die jaren inderdaad al bij iets van de Woningbouw wonen, dan laten ze dus ook nog een huisje achter.
   Het systeem is inderdaad rot, maar zó rot nou ook weer niet.

   • Stella schreef:

    Overigens kostte het bij mij ook 11,5 jaar voor ik iets fatsoenlijks had. Er willen gewoon te veel mensen in Amsterdam wonen! Onze stad is té leuk! 😉

   • Mathijs schreef:

    :d Vrees toch dat jij het niet helemaal snapt.

    Een dergelijke spookinschrijver hoeft maar één keer te reageren als het ware, en staat op basis van zijn inschrijftijd gelijk vooraan, terwijl anderen die echt een woning nodig hebben weer iets aan hun neus voorbij zien gaan.

    Ken je het begrip woonwens kandidaat ?
    Welnu: net zo als Flo nu heeft hij gewoon een wens elders te gaan wonen, en met zijn 14 jaar inschrijftijd zal die menig kandidaat die bijvoorbeeld MOET verhuizen voor werk voorbijstreven.

    Tevens: zolang ze niet reageren zijn ze weliswaar geen bedreiging, maar ze worden wel meegenomen in de telling van bijvoorbeeld de gemiddelde wachttijd voor een woning in een bepaald gebied.

    Feitelijk zou je iedereen die langer dan 5 jaar ingeschreven staat, vanaf die vijf jaar geen extra prioriteit meer moeten geven. Volgens de gemeente Breda kan iedereen binnen een half jaar een woning hebben. Wat heeft het dan voor een nut iemand met 14 jaar wachttijd prioriteit te geven op iemand die bijvoorbeeld al 1 jaar actief aan het zoeken is ? Diegene die 14 jaar ingeschreven heeft gestaan, heeft dat puur gedaan om snel te kunnen verhuizen wanneer die er zin in heeft of noodzaak toe ziet. Ik vind een halfjaar onrealistisch kort, tenzij je in de vrije sector gaat huren of onderhuur doet, maar 14 jaar, komaan zeg….. :$

    • Stella schreef:

     Dus omdat ik me meteen heb ingeschreven toen ik in Amsterdam ging wonen, en toen 11 jaar in te dure kamers heb gewoond, en pas na 11 jaar oprecht bij de woningbouw ging zoeken (omdat ik toen pas redelijke kans maakte), vind jij eigenlijk dat ik mijn rechten verspeeld heb? Noumoe, bedankt. 🙁

     • Mathijs schreef:

      Nee, nou moet je me geen woorden in de mond leggen met ‘rechten verspeeld’ :$

      Maar je schetst wel precies het probleem. 😉
      Hoe vaak zal jij wel niet achter het net gevist hebben, omdat iemand anders die wel al een goede woning had, ‘even slim’ zich alvast inschreef voor het geval die wil gaan verhuizen ?
      En jij dankzij die personen op relatief dure kamers zitten, is dat rechtvaardig dan ?

      Wat kost een jaarlijkse inschrijving nou helemaal. Peanuts toch vergeleken met het gemak wat je er van hebt wanneer je het eenmaal nodig hebt, en je weet dat dat gaat komen.

      Als je staat ingeschreven, zou je jaarlijks ook moeten bewijzen dat je echt zoekende bent, dus reageren op een woning. Moet je eens kijken hoeveel mensen dan opeens ‘afhaken’ (e)

 2. Rene schreef:

  Ik snap het niet 🙁 !! Waarom niet bij elkaar blijven 🙁

 3. Hansje schreef:

  Haha wat een heerlijk arrogant snuitje op die laatste.

 4. Jaap schreef:

  Al 14 jaar ingeschreven.
  Dat bedoelen ze zeker met: Wie schrijft, die blijft.

 5. Caz schreef:

  Snooty much?
  Maar ja, als de postcode hoger wordt dan 1011 of 1012, dan is er natuurlijk ook gewoon niet te wonen voor een beschaafd mens…..